Eveniment

Boc i-a cerut lui Tabără să regândească programul „Primul Siloz“

Autor: Ovidiu Bărbulescu - Mediafax

21.03.2011, 23:42 23

Premierul Emil Boc a anunţat că i-a solicitat ministruluiagriculturii Valeriu Tabără să regândească programul "PrimulSiloz", prin care fermierii pot contracta credite cu garanţii destat pentru depozitarea cerealelor, deoarece acesta nu funcţioneazăla capacitatea pentru care a fost iniţiat.

"Programul «Primul Siloz» nu lucrează la capacitatea la care a fostcreat, motiv pentru care am discutat cu ministrul agriculturiipentru a fi regândit astfel încât să obţinem o performanţăsuplimentară", a spus Boc. Prin programul "Primul Siloz", fermieriipot depozita grâul sau alte cereale în silozuri licenţiate, pentrucare primesc un certificat de depozit, asigurat de Fondul deGarantare a Creditului Rural.

Pe baza certificatului, agricultorii pot beneficia de un împrumutbancar garantat de stat, nemaifiind nevoiţi să vândă cerealeleimediat după recoltare, când preţurile sunt mai mici, şi pot săefectueze lucrările de toamnă cu creditele obţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO