Eveniment

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: Reţinerea liderului opoziţiei ruse este inacceptabilă

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: Reţinerea...

Autor: Petru Mazilu

17.01.2021, 21:32 55

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susţine că reţinerea liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, este inacceptabilă şi nedemocratică. Mesajul a fost postat pe Twitter.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter un mesaj prin care susţine că reţinerea liderului opoziţiei ruse este inacceptabilă şi nedemocratică.

„Reţinerea liderului opoziţiei ruse la întoarcea sa în Rusia, după ce s-a refăcut fiind otrăvit cu Novichok, este inacceptabilă. Represiunea opoziţiei, doar pentru că este opoziţie, este total nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Duminică seara, Alexei Navalnîi a fost reţinut în aeroport la puţin timp după ce a trecut de punctul de control. Poliţiştii ruşi nu au precizat motivul reţinerii. Navalnîi a revenit în Rusia deşi ştia că riscă să ajungă la închisoare.

Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Iniţial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autorităţile au schimbat aeroportul deoarece Navalnîi era aşteptat de numeroşi susţinători.

După ce a coborât din avion, el a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de poliţişti, Alexei Navalnîi a solicitat să fie însoţit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit şi, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO