Eveniment

Bogdan Baltazar, analist financiar: Planul va avea succes. Întrebarea este până când putem merge aşa

Autor: Iulian Anghel

22.07.2011, 14:30 458

"Ajutorul pentru Grecia este destul de consistent, iarparticiparea totală. Nu există disidenţi, drept urmare este unsemnal puternic pentru calmarea pieţelor. Au fost antrenate şibăncile private, iar planul are toate şansele de reuşită.Întrebarea este cât mai mergem aşa" comentează analistul financiarBogdan Baltazar acordul la care s-a ajuns joi seară în privinţaplanului de salvare a Greciei.

În legătură cu anunţul făcut de preşedintele BCE Jean ClaudeTrichet, anume că planul este "unic", chiar dacă înţelegerea mailargă priveşte şi Irlanda şi Portugalia care se vor putea împrumutala dobânzi asemănătoare Greciei, Baltazar spune că este firesc săfie aşa: "Este firesc să declare aşa. Este o speranţă şi un îndemn(de a nu se ajunge în situaţia Greciei - n.n.) în aceeaşivreme".

Agenţiile de rating sunt în expectativă deocamdată, dar pieţeleau reacţionat pozitiv încă de ieri, când s-a ştiut înainte deanunţul final că s-a ajuns la un acord.

"Nu vor înrăutăţi ratingurile", crede Baltazar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO