Eveniment

Bogdan Chiriţoiu, Consiliului Concurenţei: Zona de echilibru între firmele mari şi cele mici o să fie o zonă la care vom fi din ce în ce mai atenţi

Bogdan Chiriţoiu, Consiliului Concurenţei: Zona de...

Autor: Răzvan Botea

14.12.2021, 17:04 70

Bogdan Chiriţoiu, preşedinele Consiliului Concurenţei a spus, marţi, că zona de echilibru între companiile mari şi cele mici va fi una dintre zonele la care Consiliul Concurenţei se va uita mai atent în perioada următoare.

„O zonă la care ne uităm este echilibrul între firmele mari şi firmele mai mici care sunt în ecosistemul lor. Aici deja în acest an pus în aplicare legislaţia europeană pe zona de comerţ online. Sper că anul acesta, dacă nu anul viitor vom reuşi să transpunem şi directiva europeană care vizează relaţiile comerciale în lanţul alimentar. Zona de echilibru între firmele mari şi cele mici o să fie o zonă la care vom fi din ce în ce mai atenţi. Trebuie să îmbunătăţim cadrul legislativ”, a spus el, în cadrul evenimentului de lansare a raportului „Evoluţia concurenţei în sectoare cheie - 2021”.

„Prin raportul de toamnă ne uităm la ceea ce se întâmplă în economia românească şi reflectăm la modul în care o putem face să funcţioneze bine. Este clar că economia românească a evoluat bine şi, date fiind circumstanţele, o scădere a PIB redusă anul trecut, o revenire mai rapidă decât a altor ţări europene în acest an deci lucrurile par să meargă bine”, a mai spus Chiriţoiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO