Eveniment

Bogdan Ion, EY România: Contribuţia EY la PIB-ul României a fost de peste 1 miliard de dolari în ultimii 30 de ani

Bogdan Ion, EY România: Contribuţia EY la PIB-ul...

Autor: Răzvan Botea

02.11.2022, 19:13 169

Bogdan Ion, country managing partner EY România, a spus, în cadrul Galei EY 30, că firma de audit şi consultanţă, care aniversează 30 de ani de prezenţă în România, a contribuit, direct şi indirect, cu peste 1 mld. de dolari la PIB-ul României.

„Contribuţia directă a EY la PIB-ul României a fost de 750 mil. şi depăşeşte 1 mld. dolari dacă calculăm atât impactul direct, cât şi impactul indirect, cel indus. Am susţinut clienţii în a atrage finanţări de peste 4 mld. dolari din piaţa locală şi din pieţele externe”, a spus el.

Ce a mai spus Bogdan Ion la evenimentul aniversar al EY România:

Clienţii noştri s-au transformat şi asta facem şi noi. În acest moment, analizăm cum am putea să creăm mai multă valoare pe termen lung.

Contribuţia sectorului IT la PIB este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. De asemenea, am obţinut statutul de ţară cu venituri ridicate, conform clasificării Băncii Mondiale.

Astăzi însă avem război, criză energiei şi rată inflaţiei la nivel ridicat. Este nevoie de o creştere durabilă şi economie rezilienţa. Istoria ne arată că lucrurile se repoziţionează în criză, că urmare putem fructifică oportunităţi printr-un input suplimentar pentru inovaţie, export, de a crea argumente de a investi în România.

Pregătim împreună cu Academia de Studii Economice şi Banca  Mondială un program de master în ştiinţele economice ale educaţiei. Avem nevoie de mai mulţi manageri de educaţie, care să-şi bazeze activitatea pe mangementul de performanţă şi analiză de date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO