Eveniment

Booking Holdings, companie listată pe piaţa Nasdaq, deschide primul centru de excelenţă în Capitală cu o investiţie de 100 mil. euro şi îşi propune să creeze 500 locuri de muncă

Booking Holdings, companie listată pe piaţa Nasdaq,...

Autor: Mediafax

15.09.2022, 17:33 323

Booking Holdings, furnizor global de servicii turistice online şi de servicii conexe, a deschis oficial primul Centru de Excelenţă, în Bucureşti, o investiţie estimată la 100 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani, care îşi propune să creeze 500 de locuri de muncă în această perioadă.

Centrul de Excelenţă a fost deschis pentru a oferi acces la specialişti de înaltă calificare în domeniul tehnologiei, pentru a susţine proiecte bazate pe tehnologii noi şi emergente, folosind bunele practici din industrie, dar şi pentru a promova oportunităţi de colaborare între toate brandurile Booking Holdings, inclusiv Booking.com, Priceline, Agoda, KAYAK, OpenTable şi Rentalcars.com.

În prezent, noul Centru de Excelenţă din Bucureşti susţine operaţiunile de securitate cibernetică şi monitorizarea fraudelor, infrastructura IT şi analiza achiziţiilor, urmând ca pe parcursul acestui an şi în 2023 să fie adăugate noi capacităţi în alte domenii, inclusiv Data Governance, FinTech şi marketing.

Ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, Sorin Costreie - consilier de stat pentru Educaţie şi Cercetare în Guvernul României şi Pamela Ward, Ministru Consilier şi Ofiţer Comercial Superior pentru Europa de Sud-Est în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, au participat la evenimentul inaugural alături de alţi invitaţi de marcă, printre care şi reprezentanţi ai AmCham Romania şi ai Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL), pentru a marca deschiderea oficială a noului sediu Booking Holdings, într-un spaţiu de 4.000 mp din noua clădire U•Center situată în centrul oraşului.

„Bucureştiul oferă specialişti şi tinere talente în aceste domenii, numeroşi furnizori şi parteneri cu expertiză, o infrastructură digitală de înaltă calitate, dar şi perspective promiţătoare de creştere economică şi facilităţi de birouri ultramoderne. Toate acestea au contribuit la decizia noastră de a deschide aici Centrul de Excelenţă. Suntem nerăbdători să ne extindem prezenţa în acest oraş vibrant”, a spus Paulo Pisano, Chief Human Resources Officer în cadrul Booking Holdings Inc

”Sunt convinsă că deschiderea acestui Centru de Excelenţă nu doar că va confirma reputaţia Booking Holdings ca o organizaţie de tehnologie dinamică şi diversă, dar va sprijini şi creşterea continuă a companiei la nivel global, va oferi locuri de muncă şi va crea prosperitate în România şi în Statele Unite”, a apreciat Pamela Ward, Ministru Consilier şi Ofiţer Comercial Superior pentru Europa de Sud-Est în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

În prezent, Centrul de Excelenţă are o echipă de conducere completă şi peste 150 de angajaţi în diverse posturi, care sprijină mai multe branduri, iar parteneriatul cu Infosys are ca scop creşterea numărului de angajaţi proprii ai Booking Holdings. Cu planuri de extindere până la sfârşitul anului şi de creştere la 500 de angajaţi în următorii cinci ani, mai multe posturi vacante sunt disponibile, inclusiv în domenii precum Financial Technology, Cybersecurity & Fraud, Software Development, infrastructură IT, Shared Business Services.

Booking Holdings (NASDAQ: BKNG) este cel mai mare furnizor global de servicii turistice online şi de servicii conexe disponibile pentru consumatori şi parteneri locali în peste 220 de ţări şi teritorii, prin intermediul a şase branduri principale: Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, KAYAK şi OpenTable.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO