Eveniment

Borbely: Nu trebuie să ne fie frică ca în inima ţării să fie trei judeţe care au o cultură specifică

Autor: Marian Buga

10.06.2011, 15:56 250

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat,vineri, la Arad, că cetăţenilor nu trebuie să le fie frică dacă "îninima ţării" vor fi trei judeţe care au o cultură specifică,referindu-se la posibila înfiinţare a unei zone administrative caresă includă judeţele Ţinutului Secuiesc.

Laszlo Borbely a declarat, într-o conferinţă de presă la sediulConsiliului Judeţean Arad, că reorganizarea administrativă aRomâniei "trebuie făcută în beneficiul cetăţeanului, aldescentralizării", informează Mediafax.

Borbely a spus că la organizarea unor eventuale regiuniadministrative trebuie să se ţină cont de tradiţiile locale şi căapariţia unei regiuni care să cuprindă judeţele Ţinutului Secuiescnu trebuie să sperie populaţia.

"Sunt anumite zone care au, chiar dacă nu au statut special,tradiţii şi culturi care trebuie luate în considerare. Sunt maimulte regiuni, începând cu Ţara Haţegului, Banatul, Ţara Bârsei şi,evident, Ţinutul Secuiesc. Nu trebuie să ne fie frică ca în inimaţării să fie trei judeţe care au o cultură specifică", a spusLaszlo Borbely.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO