Eveniment

Borc: Angajaţii din minister aflaţi în CA-ul companiilor de stat sunt în conflict de interese

Costin Borc

Costin Borc

Autor: Raluca Ghinea

25.02.2016, 00:00 92

"Nivelul de profesionalism depinde şi de o remunerare corectă acordată în baza unor criterii de performanţă şi de aceea mă lupt să îmbunătăţesc nivelul de salarizare din minister, în acelaşi timp cu nişte măsuri care au creat nişte conflicte de interese extraordinare, deci participarea personalului din minister la adunările generale ale acţionarilor sau în Consiliul de Administraţie, în aşa fel încât directori din minister nu înţeleg câteodată foarte bine pe cine reprezintă, societatea la care sunt preşedinţi ai CA sau ministerul", a punctat Borc, care deţine şi funcţia de prim-vicepremier, la o conferinţă pe tema strategiei economice pentru România.

El a adăugat că aceste conflicte de interese sunt mai greu de înţeles, însă a subliniat că se creează o dependenţă a personalului ministerului de administrarea companiilor de stat, pentru că "acolo îşi găsesc acele venituri de care au nevoie ca să trăiască decent".

Astfel, cei care deţin funcţii de reprezentare în AGA sau CA-uri ale companiilor de stat au prezentat dezinteres faţă de nivelul de salarizare din minister.

"Ministerul Economiei are unul dintre nivelurile cele mai joase dintre ministere, faţă de Ministerul Fondurilor Europene proporţia este de unu la trei", a mai spus Borc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO