Eveniment

Boris Johnson călătoreşte în Europa de Est: Putin trebuie să eşueze

Boris Johnson călătoreşte în Europa de Est: Putin...

Autor: Laura Buciu

01.03.2022, 07:46 297

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătoreşte, marţi, la graniţa NATO cu Rusia, unde se va întâlni cu omologii săi din Polonia şi Estonia. El i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”.

Boris Johnson va zbura marţi la graniţa NATO cu Rusia, după ce a promis că Vladimir Putin va „simţi consecinţele” pentru invazia sa în Ucraina, potrivit Sky News.

Premierul se va întâlni cu omologii din Polonia şi Estonia şi va vizita trupele britanice.

Johnson face presiuni pentru unitatea occidentală în vederea pedepsirii preşedintelui rus pentru declanşarea unui conflict care s-au pierdut deja sute de vieţi.

Înainte de călătoria sa în Europa de Est, premierul i-a îndemnat pe aliaţi să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eşueze”.

Şi ministrul de Externe, Liz Truss, va pleca, de asemenea, într-o misiune diplomatică. Ea se pregăteşte să se adreseze Consiliului pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite de la Geneva.

Se aşteaptă ca Truss să spună în faţa consiliului că Putin are „sânge pe mâini” şi că „a ucis ucraineni”.

„Putin încalcă dreptul internaţional... el încalcă drepturile omului la scară industrială şi lumea nu va tolera acest lucru”, va spune Liz Truss să spună într-un discurs în care va îndemna Occidentul să „izoleze” Rusia ca urmare a războiului pe care l-a instigat.

Comentariile vin la doar 24 de ore după ce Moscova a sugerat că a pus forţa de descurajare nucleară a Rusiei în stare de alertă maximă ca răspuns la comentariile nespecificate ale ministrului de Externe Liz Truss.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO