Eveniment

Boris Johnson: Marea Britanie antrenează soldaţi ucraineni

Boris Johnson: Marea Britanie antrenează soldaţi ucraineni

Autor: Dorin Oancea

22.04.2022, 08:19 655

Premierul Boris Johnson a anunţat că militari ucraineni se află în Marea Britanie pentru a fi instruiţi pentru utilizarea vehiculelor blindate pe care Marea Britanie le furnizează pentru a respinge forţele ruse, relatează BBC.

"Pot spune că în prezent îi instruim pe ucraineni în Polonia în utilizarea apărării antiaeriene şi în Marea Britanie pentru utilizarea vehiculelor blindate", a declarat el jurnaliştilor care călătoresc cu el în timpul vizitei sale în India.

Câteva zeci de soldaţi ucraineni se află în prezent în Marea Britanie pentru instruire, a precizat secretarul de presă al lui Johnson. Trupele ucrainene au început să se antreneze cu vehicule donate de Marea Britanie în această lună.

Marea Britanie furnizează Ucrainei 120 de vehicule blindate de patrulare, inclusiv Mastiff, care poate fi folosit ca vehicul de recunoaştere sau de patrulare. De asemenea, soldaţilor li se va arăta cum să folosească ambulanţa Samaritan şi vehiculele blindate de recunoaştere Sultan şi Samson.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO