Eveniment

Boris Johnson: Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a înfunda maşina de război a lui Putin

Boris Johnson: Voi face tot ce-mi stă în putinţă...

Autor: Andreea Tobias

03.04.2022, 19:57 1377

Boris Johnson a declarat că „atacurile josnice ale Rusiei împotriva civililor nevinovaţi din Irpin şi Bucha" sunt „încă o dovadă că Putin şi armata sa comit crime de război în Ucraina".

„Nicio negare sau dezinformare din partea Kremlinului nu poate ascunde ceea ce ştim cu toţii că este adevărul: Putin este disperat, invazia sa eşuează, iar hotărârea Ucrainei nu a fost niciodată mai puternică. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a înfunda maşina de război a lui Putin. Ne intensificăm sancţiunile şi sprijinul militar, precum şi consolidarea pachetului de sprijin umanitar pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie pe teren”, a spus prim-ministrul Marii Britanii, citat de The Guardian.

Johnson a adăugat că Marea Britanie a fost în prima linie în susţinerea anchetei Curţii Penale Internaţionale privind atrocităţile comise în Ucraina.

„Ministrul justiţiei a autorizat un sprijin financiar suplimentar şi desfăşurarea de investigatori specializaţi. Nu vom avea odihnă până când nu se va face dreptate", a afirmat premierul britanic.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în oraşele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzaţiile potrivit cărora forţele sale ar fi ucis civili în oraşul Bucha de lângă Kiev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO