Eveniment

Botiş: Am demisionat din funcţie, este o demisie de onoare

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie

Autor: Mediafax

20.04.2011, 10:39 38

Ministrul Muncii, Ioan Botiş a demisionat astăzi din funcţie,informează Mediafax. Demisia din funcţie vine ladouă zile după ce acesta a fost implicat într-un scandal cu fondurieuropene.

Scandalul a izbucnit luni-seară după ce ministrul a recunoscutîntr-o emisiune televizată că soţia sa lucrează în cadrul unui ONGdin Bistriţa care funcţionează în casa lui şi care dezvoltă unprogram declarat eligibil pentru finanţare (500.000 de euro) prinPOSDRU - program aflat în gestiunea Ministerului Muncii pe care îlconduce.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, într-oconferinţă de presă, că a demisionat din funcţie şi că demisia saeste una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şispunând că i-a informat încă de marţi pe premierul Emil Boc şi pepreşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa lafuncţie.

El a spus că demisionează urmând să-şi rezolve "în particular"problemele.

"Am avut o nouă discuţie cu Ioan Botiş miercuri dimineaţă, iaracesta a demisionat din funcţie. Demisia va fi anunţată de Botişulterior", a declarat anterior premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO