Eveniment

Braşov: O jumătate de tonă de carne expirată a fost confiscată, iar producătorul - amendat

Braşov: O jumătate de tonă de carne expirată a fost...

Autor: Andreea Tobias, Mihaela Gradinaru

24.02.2016, 14:27 233

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost finalizate cercetările în cazul unui control făcut săptămâna trecută la un depozit frigorific din Braşov, care aparţine unei fabrici de carne din Călăraşi, în urma căruia s-a decis confiscarea unei jumătăţi de tonă de carne şi amendarea producătorului cu suma de 30.000 lei.

"Este vorba de carne tocată de porc, mici şi carne de vită, în cantitate totală de aproximativ o jumătate de tonă, care a fost confiscată în vederea distrugerii şi trimisă ca hrană pentru urşii de la Rezervaţia de urşi de la Zărneşti. Am luat această măsură pentru că am constatat că produsele respective aveau fie termenul de valabilitate depăşit, fie carnea era recongelată“, a spus şeful CRPC Braşov.

De asemenea, potrivit acestuia, au fost găsite etichete destinate reetichetării unor produse care, probabil, nu au fost vândute şi urmau să fie reintroduse în circuitul comercial.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au mai constatat că marfa era adusă de la Călăraşi la depozitul din Braşov într-o maşină care nu respecta temperatura necesară congelării, respectiv 6 grade Celsius, în timp ce temperatura ar fi trebuit să fie de minus 18 grade Celsius.

"Dacă de la prima mână se întâmplă asta, lucrurile sunt cu atât mai grave pentru că marfa ajunge în magazine cu termenul de valabilitate deja expirat“, a afirmat Susanu.

Agentul comercial a fost amendat cu suma de 30.000 lei, fiind deschisă o anchetă şi de către Poliţia Economică şi de către DSVSA Braşov.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO