Eveniment

BREAKING! Al 14-lea caz de coronavirus în România, la o femei de 42 de ani din Bucureşti

BREAKING! Al 14-lea caz de coronavirus în România, la o...

Autor: Ana Petrescu

08.03.2020, 16:21 1027

Cel de-al 14-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 42 de ani din Bucureşti, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Ea se află într-un centru de carantină din Capitală şi va fi transferată la Spitalul Matei Balş.

„Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, Bucureşti. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.). Femeia se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, au transmis cei de la GCS, într-o informare de presă.

Bărbatul din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a anunţat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituţionalizată.

În ţara noastră, situaţia, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO