Eveniment

BREAKING: Atacul record de 100 de rachete asupra Ucrainei lasă în beznă multe localităţi din Republica Moldova. Mesajul transmis de Maia Sandu

BREAKING: Atacul record de 100 de rachete asupra Ucrainei...

Autor: Andreea Tobias

15.11.2022, 20:49 378

Atacurile record de 100 de rachete asupra Ucrainei au provocat şi deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru Republica Moldova, a scris preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Facebook: „Războiul trebuie oprit!”.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă şi energetică a ţării vecine, au pus în pericol viaţa şi siguranţa a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Atacurile ruseşti asupra Ucrainei au provocat şi deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru ţara noastră, iar zeci de localităţi au rămas fără lumină. Le mulţumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm şi înţelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situaţia. Războiul trebuie oprit!”, a scris Maia Sandu.

Mai multe zone din Republica Moldova se confruntă cu întreruperea electricităţii din cauza bombardamentelor Rusiei asupra reţelelor energetice din Ucraina, informa publicaţia Jurnal de Chişinău.

Autorităţile din Republica Moldova afirmau că una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat, urmând să fie reconectată.

"Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Menţionez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca şi măsură de siguranţă. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spânu, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

Armata rusă a bombardat marţi mai multe zone din Ucraina, inclusiv clădiri rezidenţiale. Cel puţin o persoană a fost ucisă în Kiev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO