Eveniment

BREAKING: Atentat în California. S-a deschis focul în mulţimea de zeci de mii de persoane. Până acum sunt confirmaţi 10 morţi

BREAKING: Atentat în California. S-a deschis focul în...

Autor: Andreea Tobias

22.01.2023, 12:44 1873

Poliţia a declarat că suspectul este încă în libertate după ce a ucis 10 persoane şi a rănit alte 10 într-un club din zona Los Angeles, sâmbătă târziu, conform Associated Press.

Căpitanul Andrew Meyer de la Departamentul şerifului din Los Angeles a spus că răniţii au fost duşi la spitale şi că starea lor variază de la stabilă la critică.

Meyer a precizat că cele 10 persoane au murit la faţa locului.

Meyer a spus că oamenii "ieşeau din locaţie ţipând" când ofiţerii au ajuns la faţa locului. El a spus că ofiţerii au intrat apoi în club în timp ce pompierii tratau răniţii.

Monterey Park este un oraş de aproximativ 60.000 de locuitori cu o populaţie asiatică numeroasă, care se află la aproximativ 16 kilometri de centrul oraşului Los Angeles.

LA Times a relatat că Seung Won Choi, care deţine un restaurant în apropiere de locul faptei, a declarat că trei persoane au intrat în localul său şi i-au spus să încuie uşa. Cei trei au spus că afară era un bărbat cu o armă semiautomată care avea mai multe cartuşe la el şi care reîncărca de fiecare dată când rămânea fără muniţie, a declarat Choi.

Conform Times, zeci de mii de persoane se adunaseră mai devreme în cursul zilei pentru festivalul de două zile al Anului Nou Lunar, care este unul dintre cele mai mari din sudul Californiei.


 


Mai multe victime sunt anunţate în urma unui schimb de focuri de armă în timpul sărbătoririi Anului Nou Lunar Chinezesc în California.

Poliţia se află la locul ataculului din Monterey Park, un oraş situat la est de Los Angeles, iar videoclipurile de pe reţelele de socializare par să arate ofiţeri care împânzesc zona şi pompieri care tratează victimele.

Zeci de mii de persoane se adunaseră după-amiază pentru un festival de două zile, considerat unul dintre cele mai mari din regiune.

Potrivit LA Times, împuşcăturile au avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, relatează Sky News.

Focurile de armă ar fi provocat mai multe victime, inclusiv morţi, a anunţat duminică presa americană, citând forţele de ordine.

La această oră există puţine detalii şi nicio confirmare despre victime din partea poliţiei din Monterey Park.

În zonă locuieşte un număr mare de etnici asiatici.

Los Angeles Times, citând o sursă din poliţie, a declarat că au existat "mai multe" victime. O sursă din cadrul forţelor de ordine a declarat pentru ziar că au fost mai mult de o duzină de victime.

City News Service, o agenţie de ştiri locală de renume, citând autorităţile, a declarat că au existat morţi şi răniţi în incident, însă nu a oferit deocamdată niciun bilanţ, citează AFP.

Atacul a venit la aproximativ o oră după ce s-a încheiat un festival de Anul Nou Lunar.

"Este un incident izolat", a declarat pentru City News Service un ajutor de şerif.

LA Times a relatat că Seung Won Choi, care deţine un restaurant în apropiere de locul faptei, a declarat că trei persoane au intrat în localul său şi i-au spus să încuie uşa. Cei trei au spus că era un bărbat cu o armă semiautomată care avea mai multe cartuşe la el şi care reîncărca de fiecare dată când rămânea fără muniţie, a declarat Choi.

Conform Times, zeci de mii de persoane se adunaseră mai devreme în cursul zilei pentru festivalul de două zile al Anului Nou Lunar, care este unul dintre cele mai mari din sudul Californiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO