Eveniment

Breaking News: Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş

Breaking News: Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian...
10.11.2015, 17:00 5459

Iohannis a anunţat astăzi, la ora 17:00, într-o conferinţă de presă, că l-a desemnat pe Dacian Cioloş premier. 

Cine este Dacian Cioloş, omul care a fost lansat în politică de Tăriceanu şi făcut Comisar European de Băsescu

Ce a spus în conferinţa de presă:

”Am terminat a doua runda de consultari politice. În urma primei runde de consultări şi în urma întâlnirii cu foarte mulţi oameni care au fost în stradă, mi-am format o opinie şi vreau să v-o prezint pe scurt. 

Pentru a avea garanţia că vom avea o îmbunătăţire netă a clasei politice, este nevoie de un prim ministru tehnocrat, o persoană curată, integră, care ştie să gestioneze situaţii complicate. Trebuie să promovăm miniştri performanţi, asupra cărora nu planează niciun dubiu. 

Este nevoie de partide fără corupţi care să nu promoveze în poziţii publice persoane care au fost implicate în acte de corupţie. Avem nevoie de alegeri corecte în 2016. 

Avem în continuare mare nevoie de întărirea statului de drept care înseamnă ca, atunci când procurorii cer încuviinţări în Parlament, să le primească. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor politice. Este nevoie de oameni noi. 

Am încurajat oameni noi să intre în politică. Fără ei, nu am avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. 

Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană. 

Am întrunit o largă majoritate pe aceaste teme. A fost o situaţie interesantă că partidele au înţeles care este soluţia. Partidele politice au agreat ideea unui guvern tehnocrat cu foarte puţine excepţii

Am convingerea că este cea mai bună soluţie până în 2016.”, a spus Iohannis în conferinţa de presă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO