Eveniment

BREAKING. Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu

BREAKING. Senatul a respins cererea DNA de începere a...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

03.06.2019, 18:31 303

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi ”pentru”, 71 ”împotrivă” şo o abţinere.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni în şedinţa în care se dezbate solicitarea DNA de a i se ridica imunitatea, că nu le dă sfaturi colegilor cum să voteze, însă că este nevinovat. ”DNA nu vrea să mă trimită în faţa instanţei, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică”, a mai spus el.

”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică am fost pe rând, deputat, ministru, prim ministru, preşedinte al Senatului, şi nu am făcut niciodată vreo faptă ilegală. Cea ce DNA-ul vrea să facă astăzi nu este să mă trimită în faţa unei instanţe, pentru că ei ştiu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică! Nu pot să vă dau sfaturi cu privire la felul în care să votaţi, dar atunci când veţi vota, vă rog să aveţi inima uşoară pentru că eu, Călin Popescu-Tăriceanu, nu am făcut niciodată vreo faptă de care sa îmi fie ruşine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu timpul dezbaterilor pe marginea solicitării DNA.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO