ZF 24

Alegeri stupefiante în Marea Britanie. Boris Johnson, cel care vrea să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană, a câştigat în forţă alegerile, ceea ce înseamnă că la 31 ianuarie urmează Brexitul

Alegeri stupefiante în Marea Britanie. Boris Johnson,...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.12.2019, 00:15 5505

UPDATE: Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat vineri că guvernul său se pare că a câştigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcţia cea bună în urma rezultatului votului anunţat de exit-polluri, potrivit Reuters.

„În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură naţiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul şi nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această ţară şi de a o duce mai departe”, a declarat Johnson după câştigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, şansa de a respecta voinţa democratică a poporului britanic, de a schimba această ţară în bine şi de a declanşa potenţialul întregului popor din această ţară”, a adăugat Johnson.

„Asta vom face acum şi dacă avem norocul să fim returnaţi, deoarece sondajul de ieşire pare să sugereze, atunci lucrul va începe ... astăzi”, a continuat acesta.

De asemenea, Johnson a declarat că lucrurile par să meargă în direcţia cea bună la sosirea la sediul său de campanie din vestul Londrei, Uxbridge, pentru a auzi rezultatul votului, a transmis un reporter ITV.

Acesta a venit însoţit de iubita sa, Carrie Symonds.

Partidul Conservator condus de Boris Johnson este în curs de a obţine o victorie răsunătoare în alegerile de joi din Marea Britanie, potrivit sondajelor de ieşire de la urne.


Partidul Conservator, al premierului britanic în funcţie Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Conform sondajelor, efectuate la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.

Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.

Pe locul trei se clasează Partidul Naţional Scoţian (SNP), cu 55 de locuri.

Partidul Liberal-Democrat este creditat cu 13 locuri, Partidul Verzilor a obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, nu a obţinut niciun loc în Camera Comunelor.

Dacă estimările sondajului se vor confirma, rezultatul ar fi un dezastru pentru Partidul Laburist, situaţie care va pune sub semnul întrebării mandatul liderului Jeremy Corbyn.

Un astfel de rezultat i-ar conferi premierului Boris Johnson legitimitatea de a insista pentru retragerea rapidă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO