Eveniment

Brigada Rutieră: 63 de oameni au murit în accidente rutiere în Capitală de la începutul anului

Brigada Rutieră: 63 de oameni au murit în accidente...

Autor: Mediafax

20.11.2016, 17:17 150

În municipiul Bucureşti s-au produs, de la începutul anului şi până în prezent 433 de accidente rutiere grave, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 63 de persoane. Numărul persoanelor decedate sau care au fost rănite în urma accidentelor rutiere este însă în scădere, potrivit comisarului şef din Brigada Rutieră, Ovidiu Munteanu.

"În municipiul Bucureşti, de la începutul anului şi până acum s-au produs 433 de accidente rutiere grave, au fost 63 de persoane decedate, 70 de persoane rănite uşor şi 397 de persoane rănite grav. Suntem în scădere la absolut toate capitolele, la răniţi grav chiar cu 35 la sută. (...) Prin respectarea normelor elementare de circulaţie putem să nu devenim victime, putem să prevenim accidentele rutiere.(...) Trebuie să nu uităm că în fiecare zi, ori de câte ori ne deplasăm pe drumurile publice, să avem grijă să nu devenim victime, să respectăm normele rutiere şi mai ales să ţinem cont că acasă ne aşteaptă cineva drag. Suntem
în perioada sărbătorilor de iarnă şi este bine să petrecem împreună cu familiile, este bine să fim alături de cei dragi, nu prin spitale", a declarat Ovidiu Munteanu.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere în România sunt traversarea neregulamentară, neacordarea de prioritate, atât pietonilor cât şi vehiculelor şi viteza neadaptată la condiţiile meteo-rutiere.

Totodată, principalii factori care favorizează accidentele rutiere grave sunt conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, nepurtarea centurii de siguranţă, oboseala la volan şi folosirea telefonului mobil fără a avea dispozitive hands-free.

Brigada Rutieră Bucureşti şi Societatea Studenţilor din Medicină Bucureşti au organizat, duminică, o acţiune preventivă pentru a marca Ziua Mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere. Poliţiştii au discutat cu şoferii aflaţi în trafic pentru a îi responsabiliza şi a îi face să înţeleagă că în momentul în care se află pe drumul public sunt participanţi la trafic şi se pot expune oricând unui eveniment rutier dacă nu
respectă normele de circulaţie, în timp ce studenţii Facultăţii de Medicină au distribuit materiale informative participanţilor la trafic, fiind deghizaţi în victime ale accidentelor rutiere.

În România mor anual 2.100 de persoane în accidente rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO