Eveniment

British American Tobacco investeşte 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

British American Tobacco investeşte 60 de milioane de...

Autor: Mona Scarisoreanu

03.07.2017, 11:23 589

Banii vor fi utilizaţi pentru ridicarea unei noi hale de producţie şi retehnologizarea fabricii.

În noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco (BAT) anunţase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti, pentru o perioadă de cinci ani, se arată într-un comunicat al companiei.

Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România.

Ca urmare a dezvoltării unităţii de producţie de la Ploieşti, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziţii acoperă toate zonele de competenţe şi îndeosebi profilurile tehnice - operatori, tehnicieni, electricieni – şi logistice. În prezent, în unitatea de producţie de la Ploieşti lucrează circa 700 de angajaţi şi 150 de contractori.

Investiţiile se vor reflecta şi în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul ţărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploieşti va creşte de la 35 la 40 de ţări.

„Vrem să continuăm să investim în România şi sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă şi fiscală şi stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondiţiile creşterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorităţi şi mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România.

Fabrica British American Tobacco de la Ploieşti este, în momentul de faţă, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, şi una dintre cele mai tehnologizate şi mai bine dezvoltate unităţi de producţie la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO