Eveniment

BT aduce un nou program de EMBA pe piaţa locală, la Cluj

BT aduce un nou program de EMBA  pe piaţa locală, la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

08.10.2014, 00:03 583

Un nou program de educaţie managerială de tip Executive MBA, cu un preţ de 15.000 de euro, intră pe piaţa locală, ca urmare a unui parteneriat dintre două universităţi (Uni­ver­si­ta­tea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi University of Hull din Marea Britanie), o bancă (Banca Transilvania) şi o companie (Electrogrup, deţinută de fraţii Mureşan).

Programul, care va demara în februarie 2015, se adre­sează persoanelor care ac­tivează în business de cel puţin trei ani. Cursurile vor fi sus­ţinute la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj de profe­sori de la University of Hull, iar programa de studiu, stilul de predare şi de examinare sunt după modelul britanic. Diploma de absolvire este acordată de University of Hull, iar programul de MBA este acreditat internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Pentru a urma cursurile acestui EMBA este necesară înde­plinirea unor condiţii: minimum trei ani de experienţă în do­meniul în care cursanţii au specializare, rezultate foarte bune la licenţă şi atestat de limbă engleză. Durata pro­gra­mului este de 2 ani, iar investiţia în studii este de 7.500 de euro pe an, sumă care poate fi achitată în rate. Pentru a facilita accesul la EMBA a unui număr cât mai mare de cursanţi, Banca Transil­vania are în ofertă soluţii de finanţare.

Peste 4.700 de manageri au absolvit cursurile unui pro­gram de MBA sau Executive MBA în România în ultimele două decenii, iar în prezent piaţa locală a acestor tipuri de pro­gra­me cuprinde 16 MBA-uri şi EMBA-uri, care formează o piaţă anuală de 4 milioane de euro, potrivit celei de-a şaptea ediţii a suplimentului „Top MBA“ lansat de ZF în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO