Eveniment

Bucatarii utilate, solutie pentru "inviorarea" vanzarilor de apartamente

09.09.2008, 23:31 95

Compania cu actionariat turc Pelican Com, care va finaliza in luna februarie ansamblul rezidential Atlantis Residence din cartierul Pantelimon, a decis sa vanda ultimele apartamente din cadrul proiectului cu loc de parcare inclus in pret, bucatarii utilate cu mobilier Mobexpert si electronice Whirlpool.
De asemenea, compania vinde apartamentele situate pana la nivelul cinci al proiectului in rate fara dobanda pe o perioada de 30 de luni.
"Mai avem aproximativ 50-55 de apartamente disponibile si, intr-adevar, ritmul vanzarilor in ultimele cinci luni a fost lent. Pe de alta parte, sunt unele persoane care nu vor sa mearga la banca pentru un imprumut sau nu vor sa-si blocheze banii in achizitia unui apartament, asa ca pot alege varianta unor rate direct la dezvoltator pentru 30 de luni", a declarat Kustal Durace, directorul de vanzari al Pelican Com.
Atlantis Residence este realizat pe un teren de 6.500 mp si cuprinde patru blocuri de 11 etaje cu 134 de apartamente de trei camere, ale caror preturi medii sunt de 1.550 de euro/metrul patrat plus TVA. Preturile vor fi calculate doar pe baza suprafetelor construite ale apartamentelor, intre 113 si 132,5 mp, fara spatii comune si vor include si acces la facilitatile proiectului, precum sauna, piscina sau loc de joaca pentru copii. Proiectul are o valoare totala de aproape 30 de milioane de euro, finantarea fiind asigurata din fonduri proprii, precum si credit de la Credit Europe Bank.
"De la inceputul anului au aparut tot felul de speculatii in presa, referitoare la faptul ca preturile locuintelor sunt mari. In ceea ce priveste apartamentele vechi, scaderea preturilor s-a intamplat, dar in cazul celor noi acestea nu au cum sa scada din cauza costurilor in crestere", apreciaza Durace, care nu a dorit sa precizeze ce profit ar putea obtine compania din cadrul acestui proiect.
Pelican Com este controlata de oamenii de afaceri Enver Colakogiu, Saban Basalma si Metin Basalma si va incepe anul viitor constructia unui al doilea proiect in apropiere de Atlantis Residence, format din 45 de locuinte, si negociaza achizitia unui teren in Pipera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO