Eveniment

Bucla taxelor: după scăderi, vin întotdeauna creşteri, dar care este nivelul optim de taxare? După scăderile de taxe din ultimii ani acum acestea încep să crească l Şi întrebarea este: care este regimul optim al taxelor, unde statul şi cetăţeanul îşi dau mâna?

Este uşor să reduci taxele, dar este foarte greu să le ridici în momentul în care bugetul nu mai poate fi susţinut cu taxe scăzute.

Este uşor să reduci taxele, dar este foarte greu să le ridici în momentul în care bugetul nu mai poate fi susţinut cu taxe scăzute.

Autor: Răzvan Botea

03.08.2022, 08:15 518

Impozitul pe venit şi impozitul pe profit, două resurse importante la bugetul oricărui stat, rămân în România la un nivel de competiţie, printre cele mai mici din Uniunea Europeană. O parte din taxarea din România s-a modificat începând cu 1 august şi urmează şi alte modificări din 2023. Mai rămâne România în competiţia pentru investitori?

„La noi grosul taxării pe muncă este la contribuţiile sociale, nu la impozitul pe venit. În regiune contri­buţiile sociale în majoritatea statelor sunt mai mici. România încă este atractivă pentru investitori din punctul de vedere al taxării, dar, începând cu ianuarie 2023, lucrurile se vor schimba în sens negativ”, este de părere Emilian Duca, consultant fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO