Eveniment

Bucureştenii vor putea plăti online mai multe taxe. Primăria Capitalei va fi disponibilă pe ghişeul.ro

Bucureştenii vor putea plăti online mai multe taxe....

Autor: Mediafax

02.03.2023, 18:46 229

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi un proiect de hotărâre care prevede înscrierea Primăriei Capitalei în platforma Ghişeul.ro. 

Potrivit primarul general Nicuşor Dan, bucureştenii vor putea plăti prin această platformă diverse taxe, de exemplu cele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, a autorizaţiilor de taxi şi transport mărfuri.

De asemenea, se vor putea face plăţi rapide pentru alte servicii, cum ar fi taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate), ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement, sau plata abonamentelor pentru transport public sau pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

„Beneficiile pe care le oferă serviciile de plată digitalizate găzduite de Ghiseul.ro sunt de necontestat, iar printre ele se află plăţile securizate, o relaţie civilizată autoritate - cetăţean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului”, susţine Nicuşor Dan.

Înregistrarea Primăriei Municipiului Bucureşti în platformă se va face în baza unei convenţii dintre Primărie şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va intra în vigoare de la data semnării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO