Eveniment

Bucureştiul a ajuns al treilea cel mai aglomerat oraş din lume din punctul de vedere al traficului rutier seara. Capitala României domină detaşat topul european

Bucureştiul a ajuns al treilea cel mai aglomerat oraş...

Autor: Răzvan Botea

12.11.2018, 15:23 2249

Bucureştiul a urcat două locuri în topul celor mai aglomerate oraşe din lume din punctul de vedere al traficului rutier seara, ajungând pe locul trei la nivel mondial, arată studiul Tom Tom Traffic Index, citat de Bloomberg . Capitala României domină detaşat topul european. 

Bucureştiul este al cincilea oraş la nivel mondial în topul oraşelor mari cu cele mai mari probleme ale traficului rutier, iar în topul european capitala României conduce detaşat acest clasament. În medie, bucureştenii petrec în trafic un timp suplimentar de 50%, mai mult decât în Istan­bul sau Rio de Janeiro, arată stu­diul Tom Tom Traffic Index reali­zat de compania olan­deză de navigare şi cartografiere Tom Tom.

Una dintre soluţiile pentru decongestionarea traficului rutier din Bucureşti este o şosea de centură sănătoasă, având în vedere faptul că 20-30% din traficul rutier din Capitală este de tranzit, este părerea deuptatului Nicuşor Dan. Semaforizarea inteligentă şi opimizarea transportului în comun sunt alte două soluţii propuse de acesta.

Mai mult decât atât, în timpul orelor de vârf, timpul suplimentar petrecut în traficul din Bucureşti este de peste 90%, iar la orele de vârf de seara, timpul suplimentar petrecut în traficul din Bucureşti este de peste 98%.

Bloomberg notează faptul că cele mai congestionate oraşe din punctul de vedere al traficului rutier aparţin pieţelor emergente.

Maxico City este cel mai aglomerat oraş din lume din punctul de vedere al traficului. Timpul suplimentar petrecut în traficul rutier din acest oraş este de 66%, o creştere de 4 procente de la ultimul studiu. Îi urmează Bangkok, unde timpul petrecut în deplasările pe străzile acestuia se prelungeşte cu 61%. În topul european, după Bucureşti urmează Moscova, unde ruşii petrec zilnic cu 46% mai mult timp în trafic. Tot un oraş din Rusia este pe locul trei, Sankt Petersburg, cu un timp suplimentar petrecut în traficul rutier de 41%.

Londonezii petrec zilnic în medie cu 40% mai mult timp în traficul rutier, la fel ca şi cei care circulă pe străzile Marsiliei.

Roma se află pe locul 6 în topul european, în traficul din acest oraş pierzându-se mai mult timp cu 40%, în timp ce în capitala Franţei se pierde mai mult timp cu 38%.

Americanii au şi ei probleme cu traficul rutier: în Los Angeles, de exemplu, se petrece cu 45% mai mult timp în trafic, în timp ce în New York timpul petrecut pe şosele se prelungeşte cu 35%.

Absenţa transportului public coerent este unul dintre factorii care au transformat Bucureştiul într-unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume, condiţiile de trafic de aici fiind mai grele decât cele din Istanbul. Potrivit datelor TomTom Traffic Index, instrument prin care este analizat traficul din 390 de oraşe, timpul pierdut în trafic de bucureşteni ajunge să fie mai mare cu 218 ore anual, echivalentul a 27 de zile de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO