Eveniment

Bucurestiul, pozitia a 7-a in topul primelor 20 de destinatii europene pentru expansiunea retailerilor

Bucurestiul, pozitia a 7-a in topul primelor 20 de destinatii europene pentru expansiunea retailerilor

Click pentru imaginea marita

14.12.2007, 19:44 19

Bucurestiul ocupa pozitia a saptea intr-un top care cuprinde primele 20 de destinatii din Europa, realizat prin chestionarea a 250 de retaileri cu privire la planurile de expansiune, arata o cercetare realizata de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, in colaborare cu ICSC Europe si REP (Real Estate Publishers).
Bucurestiul se afla inaintea unor orase precum Budapesta sau Varsovia, dar in urma Pragai si chiar Sofiei, oras plasat pe pozitia a sasea. Moscova este prima tinta a retailerilor pentru urmatorii ani.
O serie de retaileri puternici internationali au decis inca din acest an sa intre directt pe piata locala, printre care nume cunoscute de fashion ca New Yorker, Deichmann sau Takko.
Anul viitor este asteptata intrarea altor branduri la fel de cunoscute, precum Peek & Cloppenburg sau retailerul austriac de incaltaminte Leder & Schuh, care vor deschide primele magazine in primavara viitoare in centrul comercial Baneasa Shopping City.
Patrunderea acestor jucatori pe piata este normala, in conditiile in care dintre cele 250 de companii intervievate, doar 5% sunt prezente in Romania, nivel care plaseaza piata romaneasca pe pozitia 33 din 40 de tari europene.
Cele mai ambitioase planuri de extindere le au retailerii din domeniul tranzactiilor online, urmati de Marks & Spencer, IKEA, Carrefour, Wal-Mart, Zara, H&M si Gap.
Imboldul extinderii acestor retaileri este dat in primul rand de piata centrelor comerciale, care a inceput sa asigure acestor companii spatiile necesare deschiderii unui numar suficient de unitati, astfel incat piata sa fie atractiva. Cu toate acestea, retailerii intervievati in studiu prefera in primul rand spatiile stradale plasate in zone centrale (73%), in timp ce 46% dintre companii vizeaza spatiile din centrele comerciale aflate in interiorul oraselor.
Pentru urmatorii ani, pe piata locala au fost anuntate planuri pentru deschiderea a circa 100 de centre comerciale, in toate orasele mari, in conditiile in care numarul mall-urilor finalizate in piata este de circa 20 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO