Eveniment

Budapesta a devenit a doua capitală europeană, după Londra, a producţiei cinematografice

Budapesta a devenit a doua capitală europeană, după...

Autor: Lucian Vasilescu

27.12.2016, 14:34 201

Din distribuţia noului „Blade Runner” fac parte Hugh Jackman, Harrison Ford, Tom Hanks. De ce la Budapesta? Pentru că autorităţile din această ţară au înţeles că prezenţa unor superstaruri internaţionale în Ungaria reprezintă un uriaş capital de imagine. De aceea, au elaborat o legislaţie foarte atractivă pentru marile producţii internaţionale şi au construit în apropiere de Budapesta un complex de studiouri – Korda – cu dotări de ultimă generaţie. Astfel, dacă în anul 2011 producţiile cinematografice au adus economiei maghiare 105 milioane de euro, în 2016 veniturile au atins 271 milioane de euro, adică 0,15% din PIB-ul Ungariei, un procent mai mare decât în oricare altă ţară europeană.

„Budapesta a devenit a doua platformă europeană pentru producţia cinematografică, după Londra” – a declarat, pentru lefigaro.fr, Daniel Kresmery, director de dezvolare al studiourilor Korda.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO