Eveniment

Buget de 3,4 miliarde de lei pentru Sectorul 4, record al ultimilor 34 de ani

Buget de 3,4 miliarde de lei pentru Sectorul 4, record al...

Autor: Cosmin Pirv

21.01.2023, 01:30 398

Sectorul 4 al Capitalei va avea în acest an un buget de 3,4 miliarde de lei, recordul absolut al ultimilor 34 de ani, conform primăriei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, raportat la anul 2022, noul buget are o creştere substanţială, de peste 1,1 miliarde de lei, rezultată, în principal, în urma accesării proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă.

Din acest bani, aproape două treimi, adică 2,2 miliarde de lei, vor merge către marile proiecte ale comunităţii, atât cele începute deja, cât şi altele noi, anunţă primăria.

Proiectul de buget pentru 2023 a fost dezbătut vineri, iar acum acesta poate fi finalizat şi supus aprobării în Consiliul Local al Sectorului 4.

„Prin urmare, bugetul destinat investiţiilor publice în Sectorul 4, care reprezintă cea mai mare sumă alocată vreodată pentru dezvoltarea comunităţii, va viza, în principal, proiectele în urma cărora zona de sud a Capitalei va recupera semnificativ decalajul de dezvoltare pe care îl înregistrează faţă de nordul Bucureştiului. Reabilitarea blocurilor de locuinţe este domeniul căruia i se va aloca cea mai mare sumă, provenită intregral din fondurile disponibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Concret, cu peste 1,3 miliarde lei, în 2023 vor fi reabilitate termic 201 imobile”, se arată în comunicat.

De asemenea, 450 de milioane de lei vor fi alocate pentru modernizarea, reabilitarea şi consolidarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 4.

Sunt alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor la cele mai importante obiective aflate în diferite faze de execuţie, cum ar fi: Pasajul Europa Unită (55 milioane de lei), Patinoarul Berceni Arena (32 milioane de lei), Parcul Tudor Arghezi (20 milioane de lei), Amfiteatrul Carol Davila (8 milioane de lei), staţia de pompieri Perşani (8 milioane de lei), Piaţa Norilor (16 milioane de lei), pasajul pietonal Eroii Revoluţiei (5,5 milioane de lei) sau Centrul Medical Carol Davila (5 milioane de lei).

Vor fi direcţionate fonduri pentru reabilitarea arterelor de circulaţie (50 milioane de lei), modernizarea iluminatului public (12 milioane de lei) şi modernizarea ghenelor (17 milioane de lei).

„Efiecienţa se măsoară în rezultate, fapt pentru care sunt bucuros să observ că acest lucru se reflectă şi în strucutura bugetului local pentru anul 2023. Cu aceşti bani, continuăm demersul pe care ni l-am asumat împreună, acela de a face tot ce ţine de noi pentru a transforma comunitatea noastră într-una cu care să ne putem mândri!”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO