Eveniment

Bugetari până la adânci bătrâneţi: Iohannis este de acord ca bugetarii să poată sta în sistem şi după vârsta de pensionare

Bugetari până la adânci bătrâneţi: Iohannis este de...

Autor: Alexandru Costea

20.12.2019, 15:43 1041

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, într-o discuţie informală cu presa la Palatul Cotroceni, că persoanele care sunt angajate în sistemul bugetar ar trebui să poată opta pentru a rămâne, dacă doresc, în activitate după vârsta de pensionare, mai ales în cazul medicilor şi profesorilor.

Însă, Iohannis a explicat că acest lucru ar trebui să se facă fără posibilitatea cumulării pensiei cu salariul.

De asemenea, şeful statului a afirmat că pensionarea la 40 de ani este o situaţie care ar trebui "reglată cât mai curând".

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieşi la pensie la vârsta asta”, a precizat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte pensiile speciale, Iohannis a spus că mai este nevoie de o analiză serioasă pe acest subiect, în Parlament fiind doar o discuţie în acest sens.

Camera Deputaţilor nu a dezbătut în şedinţa de plen de miercuri proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de angajaţi la stat. Forul legislativ, decizional în acest caz, a avut pe ordinea de zi proiectul care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.