Eveniment

Bugetarii intră în minivacanţa de Sf. Maria

Bugetarii intră în minivacanţa de Sf. Maria

Autor: Gabriel Pecheanu

11.08.2017, 10:49 142

Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile, între 12 şi 15 august. Guvernul a stabilit, în şedinţa de în urmă cu trei săptămâni, ca ziua de luni, 14 august, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, pentru a face legătură între zilele de week-end şi ziua de 15 august, declarată nelucrătoare.

”Executivul a stabilit astăzi, printr-o hotărâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, făcând legătură între zilele de week-end şi ziua de 15 august, declarată nelucrătoare. Ziua liberă va fi recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017”, se arăta într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De altfel, şi premierul Mihai Tudose a intrat în această minivacanţă, potrivit unei decizii publicată în Monitorul Oficial, el delegându-şi atribuţiile vicepremierului Marcel Ciolacu.

Autorităţile se aşteaptă ca traficul către staţiunile de pe Valea Prahovei şi de pe Litoral să se intensifice.

Vineri dimineaţa Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră este foarte intensă, iar valorile de trafic sunt în creştere.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, joi seara, măsuri de fluidizare a traficului în zona Agenţiei de Încasare Feteşti în perioada 11–15 august, pentru evitarea ambuteiajelor din cauza numărului mare de vehicule. În condiţiile în care, din cauza aglomeraţiei pe banda de încasare în numerar a tarifului de trecere (dotată cu barieră), circulaţia vehiculelor pe celelalte benzi este afectată (benzile e-tarif, unde accesul liber este permis în cazul achitării electronice a tarifului), banda de încasare în numerar va fi închisă, iar circulaţia va fi dirijată de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere pe benzile e-tarif. În această situaţie, utilizatorii au obligaţia achitării taxei până cel târziu la ora 23:59:59 a zilei următoare trecerii, informează CNAIR. În funcţie de intensitatea traficului, sensurile de deplasare pe benzile centrale din Agenţia de Încasare Feteşti pot fi schimbate, semnalizarea sensului de deplasare urmând a fi asigurată de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi prin intermediul balizelor de dirijare.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

Românii au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut, dintre care trei pică în weekend.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO