Eveniment

Bugetul de la UE alocat IMM-urilor si turismului va fi suplimentat

20.05.2010, 23:00 30

Prin POR (Programul Operational Regional), microintreprinderilepot sa obtina fonduri europene pentru achizitionarea de echipamenteIT, scaune si echipamente stomatologice, camere de filmat pentruindustria cinematografica, mobilier de birou, utilaje pentruactivitati de productie sau infiintarea de birouri detraduceri.

Firmele pot sa depuna in acest moment proiecte, depunerea fiindcontinua, iar bugetul alocat este in prezent de circa 180 mil.euro. "De aceasta decizie vor beneficia proiectele nou depuse,inclusiv cele care se afla in acest moment in evaluare si care vorfi contractate dupa momentul intrarii in vigoare a acestei decizii,care nu cred ca va dura mai mult de o saptamana pana sa fieadoptata", precizeaza Gabriel Friptu, directorul POR.

De asemenea s-a luat decizia flexibilizarii conditiei deeligibilitate referitoare la profitul din exploatare prinacceptarea profitului inregistrat in ultimul an drept conditiesuficienta. Autoritatile au mai decis suplimentarea fondurilorpentru microintreprinderi, domeniului dezvoltarii structurilor deafaceri si cele destinate infrastructurii de turism, prinrealocarea sumei aferente domeniului 4.2 care priveste reabilitareasiturilor industriale poluate.

"Din banii realocati vor fi suplimentate si fondurile alocatedomeniului "Reabilitarea/ modernizarea/echiparea infrastructuriiserviciilor de sanatate". Acesti bani vor fi utilizati pentrureabilitarea/modernizarea si echiparea celor cinci spitale judeteneaflate in lista de rezerva: Spitalul Judetean Dambovita, SpitalulJudetean de Urgenta Valcea, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau,Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Fogolyan Kristof" Sf. Gheorghe siSpitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov."

Gabriel Friptu estimeaza acest buget realocat la circa 200 mil.euro. Decizia de realocare a venit ca urmare a faptului ca lanivelul Romaniei au fost depuse doar trei proiecte cu o valoaresolicitata a finantarii nerambursabile de 16,18 mil. euro, aflatein diferite etape ale procesului de evaluare si selectie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO