Eveniment

Bugetul Metrorex, aprobat cu pierderi de 15 milioane de euro, mai mari decât cele de anul trecut

Bugetul Metrorex, aprobat cu pierderi de 15 milioane de...

Autor: Iulian Anghel

19.06.2014, 00:01 345

Guvernul a aprobat ieri bugetul pe 2014 al Metrorex, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor care va avea şi în acest an pierderi de 66 de milioane de lei (15 milioane de euro). Anul trecut, compania a avut pierderi de 64,4 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Veniturile totale al companiei ar urma să fie anul acesta de 604 milioane de lei, iar cheltuielile de 670 de milioane de lei. Perderile aprobate în hotărârea de guvern sunt mai mici decât cele anticipate la începutul anului, de 123 de milioane de lei. Metrorex este o companie puternic subvenţionată, iar Ministerul Transporturilor caută modalităţi de reducere a pierderilor, măsura la îndemână fiind aceea de majorare puternică a costuriilor călătoriilor.

Un proiect al Trasporturilor din toamna trecută prevedea o majorare cu până la 33% a costului unei călătorii. Măsura nu a fost pusă în practică. Metrorex este şi una dintre companiile aflate în top 20 al obiectivelor de investiţii ale statului. În 2012 compania a primit de la buget 178 de milioane de lei pentru extinderea reţelei de transport, anul trecut a primit 496 de milioane de lei, iar pentru anul acesta în buget sunt prevăzute 614 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO