Eveniment

Bugetul, Trezoreria şi Fiscul îşi păstrează şefii

Autor: Razvan Voican

09.05.2012, 00:02 339

Gheorghe Gherghina, supranumit "tatăl bugetului", Şerban Pop, recent instalat la şefia ANAF, şi Cristian Sporiş, bancherul devenit secretar de stat responsabil cu Trezoreria în guvernul Ungureanu, îşi vor păstra posturile de conducere în Ministerul Finanţelor, afirmă surse de pe piaţă.

Ei vor lucra mai departe sub bagheta ministrului şi vicepremierului Florin Georgescu, care l-a înlocuit pe Bogdan Drăgoi după două luni de mandat.

Schema de funcţionare a Finanţelor are trei posturi de se­cretar de stat, însă, potrivit surselor citate, este luată în discuţie varianta revenirii la organigrama cu patru fotolii de secretar astfel încât să poată fi instalaţi doi pretendenţi la o poziţie înaltă în minister: Liviu Voinea, director al Grupului de Economie Aplicată, apropiat al PSD şi consultant al social-democraţilor pe domeniul economic, şi Claudiu Doltu, fost secretar de stat în finanţe în guvernul Tăriceanu şi apoi reprezentant al României la Banca Mondială, susţinut de PNL. Ambii economişti din generaţia tânără au aspirat chiar la postul de ministru de finanţe, însă nu au găsit sprijinul necesar, fiind preferată autoritatea pro­fesio­na­lă a veteranului Florin Georgescu, nevoit să-şi în­trerupă mandatul de prim-viceguvernator al BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO