Eveniment

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Bogdan Iordache să fie unul dintre cei mai importanţi investitori în IT din România, care acum, prin fondul Underline Ventures, să încerce să descopere noile startup-uri de succes din IT

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Bogdan Iordache să fie...

Autor: Ioana Matei

30.10.2022, 14:00 276

Pentru Bogdan Iordache, povestea şi experienţa sunt esenţiale: atât atunci când îşi alege muzica preferată, cât şi start-up-urile în care să investească. Ritmul celor două direcţii este însă uşor diferit.

„Îmi place să caut acel element de autenticitate pe care o formaţie bună îl are, ceea ce se aseamănă cu a identifica un start-up cu potenţial –  ambele au propria poveste şi experienţă”, răspunde Bogdan Iordache, referindu-se la felul în care cele două activităţi în jurul cărora şi-a construit viaţa se îmbină. Pe prima dintre acestea – muzica - a descoperit-o în copilărie: „Încă de când eram copil obişnuiam să ascult multă muzică, am avut pick-up şi magnetofon.

Acum ascult post-punk şi new wave. Îmi place să descopăr formaţii noi”. Pasiunea pentru tehnologie şi start-up-uri a venit după un şir de experienţe şi întâlniri ce l-au adus în punctul de a construi fondul de investiţii cu capital de risc Underline Ventures, dedicate start-up-urilor din regiunea Europei Centrale şi de Est – un start-up „cu ambiţii globale”, aşa cum spune el. A absolvit computer science (informatică), secţia dedicată inteligenţei artificiale, atunci când la Politehnică nu devenise „cool” acea secţie.

A înfiinţat primele companii chiar după facultate: „Una care nu a funcţionat şi apoi una care a funcţionat Conectoo, de unde am făcut exit.” Potrivit ZF, Conectoo era o platformă de marketing prin e-mail fondată de el în 2008 şi vândută ulterior către o companie controlată de eMAG. Apoi a intrat în lumea investiţiilor, prin 3TS Capital Partners şi Gecad Ventures. În paralel, din 2010, a fondat How to Web, care a devenit una dintre conferinţele dedicate start-up-urilor şi inovaţiei din Europa.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO