Eveniment

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Lucian Enaru să conducă operaţiunile Schneider Electric. ”Nimic n-a mai corespuns cu planurile făcute pe hârtie, am navigat fără hartă şi fără busolă, a trebuit să ne bazăm pe experienţă, discernământ şi judecată”

Fiecare criză din trecut ne-a pregătit puţin pentru crizele din viitor, iar educaţia aceasta, poate cam dură şi solicitantă, ne-a format şi ne-a folosit. Lucian Enaru, Country General Manager, Schneider Electric România, Republica Moldova şi Armenia

Autor: Andra Stroe

18.09.2022, 17:00 217

Lucian Enaru a preluat conducerea operaţiunilor locale ale Schneider Electric, companie pentru care lucra de peste 15 ani, chiar când zorii crizei COVID se iveau la orizont. Cu ajutorul lecţiilor aduse de crizele precedente, a reuşit să ţină cârma dreaptă prin furtuna economică traversată de mediul de business. Coordonatele după care s-a ghidat? Experienţa, discernământul, judecata, spune el.

„Sigur că atunci când am preluat mandatul nu mă aşteptam să am, în doar câteva săptămâni, parte de o asemenea transformare de proporţii, dar am privit situaţia cu obiectivitate şi din perspectiva experienţei de schimbare pe care o aveam, iar deciziile pe care le-am luat, acum când privesc în urmă, au fost în majoritatea lor rapide şi corecte”, spune executivul numit în fruntea operaţiunilor locale ale companiei Schneider Electric la începutul anului 2020. La acel moment i-a fost încredinţată şi conducerea operaţiunilor din Republica Moldova ale companiei, iar anul acesta şi-a extins atribuţiile şi pe piaţa din Armenia.

Lucian Enaru consideră că lecţia principală pe care a deprins-o din parcursul ultimilor doi ani a fost aceea a flexibilităţii, a capacităţii de a analiza repede situaţia curentă, oricare ar fi fost aceea, şi de a lua măsuri rapid, adaptate la circumstanţe. „Nimic n-a mai corespuns cu planurile făcute pe hârtie, am navigat fără hartă şi fără busolă, a trebuit să ne bazăm pe experienţă, discernământ şi judecată. Surpriza cea mai plăcută pentru noi a fost accelerarea transformării digitale, o viteză de adoptare a noilor tehnologii la care, până la începerea pandemiei, nu puteam decât să visăm.”

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO