Eveniment

Business Magazin. Cum a ajuns Sebastian Ardelean să investească pe Bursa de la Bucureşti şi cum arată portofoliul lui care i-a adus un randament de 39,5% în 2021: Vreau să văd listate firma ciobanului cu 96 de oi, alimentara de la colt sau eMag astfel încât să existe oportunităţi pentru toată lumea

Sebastian Ardelean, investitor: „Eu şi soţia mea investim pentru că nu ducem o viaţă concentrată pe consum şi suntem convinşi că pe termen lung venitul extra ne va permite să avem acelaşi stil de viaţă pe care l-am avut până acum, adică lipsit de orice stres financiar.”

Autor: Tibi Oprea

12.02.2022, 17:48 2705

Investitori mici şi mari, profesionişti şi debutanţi deopotrivă, care activează în domenii dintre cele mai diverse, vor pune pe tapet strategii de investiţii şi lecţii învăţate în timp pentru a întări zicala „bursa este pentru toţi” şi a mări rândurile investitorilor din piaţa locală. Toate sfaturile vor fi adunate într-o serie de materiale, găzduită de Business Magazin. Faceţi cunoştinţă cu Sebastian Ardelean, economist, primul la linia de start.

Am început să investesc abia în decembrie 2020. Criza de sănătate a fost motivul principal pentru care am amânat acest pas cu cel puţin şase luni, având în vedere că am observat starea generală de panică din managementul unor firme”, povesteşte Sebastian Ardelean despre primul moment de interacţiune cu ecosistemul investiţiilor.

La scurt timp după ce a intrat în piaţa de capital, Sebastian a reuşit să întâlnească persoane active pe Bursă de mai mult timp decât el şi să înveţe din experienţa şi cunoştinţele lor.

„Pentru mine investitul este o pasiune. Este incredibil ce poţi realiza când faci parte dintr-o comunitate cu aceleasi pasiuni.”


PROFIL DE INVESTITOR

NUME: Sebastian Ardelean

VÂRSTĂ: 35 de ani

PROFESIE: economist

OCUPAŢIE: director general

INVESTEŞTE: activ, din pasiune

Dacă la început a căutat momentul ideal pentru a face primele investiţii, acum spune că „dacă elimini ziua de ieri ca fiind cel mai bun moment pentru a începe investiţiile, rămâi cu ziua de astăzi, care din punctul meu de vedere este perfectă”.

Recent, el a marcat un an de prezenţă la Bursă. Da la primul salariu încasat, Sebastian susţine că a trăit relativ modest şi a reuşit să păstreze mereu cheltuielile sub venituri. A continuat să facă asta şi împreună cu soţia, reuşind astfel să-şi cumpere un apartament cu un împrumut bancar de 50% din valoare, pe care l-au plătit anticipat în următorii doi ani.

Era convins că va veni momentul în care va învăţa să investească economiile, iar acel moment a fost debutul pandemiei. Totuşi, a amânat pasul până la sfârşitul anului 2020 pentru a vedea cum evoluează situaţia de sănătate şi cea din pieţe.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO