Carmina Dragomir, CEO al companiei Metropolitan Life, al doilea cel mai mare asigurător pe zona asigurărilor de viaţă de pe piaţa locală, şi-a început activitatea pe 16 septembrie 2002. La momentul respectiv, asigurările erau percepute ca un bun de lux, nu făceau parte din coşul zilnic, iar acum aceste produse sunt cunoscute, au evoluat, s-au diversificat, sunt mai complexe şi pot fi chiar chiar asociate cu anumite momente esenţiale din viaţa unei per-soane.
În ultimii cel puţin 20 de ani, asigurările de viaţă au ajuns de la statutul de produs sofisticat, care nu ar fi disponibil oricui sau de care puţini ştiau, iar chiar dacă aveau informaţii considerau că nu au nevoie, la o paletă de produse personalizate, complexe, la care se pot adăuga componente de investiţii sau economisire. Astfel, la finalul zilei, după ce poliţa ajunge la maturitate, procentul economisit de-a lungul perioadei contractuale poate să reapară în contul tău.
Deşi evoluţia pieţei de asigurări de viaţă nu a fost una puternică, zona asigurărilor generale, în special RCA-ul ocu-pând atât lumina reflectoarelor, cât şi volumul din întreaga piaţă, dezvoltarea acestui segment a fost bazată pe o creştere organică, sustenabilă şi solidă. Sau cel puţin aşa pare. Mergând pe firul evoluţiei din ultimii ani, Carmina Dragomir, CEO al Metropolitan Life, companie care ocupă de ceva timp poziţia a doua în top 10 cele mai mari com-panii de asigurări de viaţă, consideră că paradigma care exista acum câţiva ani s-a schimbat semnificativ după pandemie.