Eveniment

Business MAGAZIN. Cine este Bogdan Nicoară, care a făcut Bright Spaces, o platformă prin care cei care caută spaţii de birouri pot vizualiza spaţiul înainte

Bogdan Nicoară, CEO-ul şi cofondatorul Bright Spaces: „În ceea ce fac eu, problema nu se pune «dacă» o voi lua de la început, ci «când». Cu siguranţă eu o voi lua de la capăt la un moment dat, pentru că modul în care un start-up scalabil se dezvoltă implică un moment în care conducerea iniţială fie părăseşte de tot compania, fie se creează un consiliu de administraţie din care faci parte, dar ajungi să faci şi altceva, de la zero.”

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.03.2022, 13:00 207

Bogdan Nicoară a încetat, de ceva vreme, să viseze la jobul ideal, pentru că spune că îl are deja. A cochetat de foarte tânăr cu antreprenoriatul, a testat mai multe domenii şi a ajuns la unul care i se potriveşte mănuşă şi care îl disciplinează. Atât de mult încât îşi face patul în fiecare dimineaţă.

„În general, dimineaţa îmi place să meditez, să îmi fac exerciţiile de recunoştinţă şi să fac sport, să alerg. În timp ce alerg, ascult de obicei podcasturi – Dror Poleg, Lex Freedman – sau audiobooks – ultima carte pe care am ascultat-o este Smarter Together şi mi-au mai plăcut, de exemplu, Reinventing Organisations şi Exponential Organisations”, povesteşte Bogdan Nicoară, CEO-ul şi cofondatorul Bright Spaces, o platformă digitală de vizualizare a clădirilor de birouri. Practic, prin platforma Bright Spaces, viitorii chiriaşi ai spaţiilor de birouri pot vizualiza şi interacţiona în mod digital cu un spaţiu sub formă 3D, pot descoperi specificaţiile tehnologice ale clădirii, punctele de interes, pot cere o ofertă sau pot planifica un tur live.

În iulie 2021, Bright Spaces a ridicat o finanţare în valoare de 1,5 milioane de euro pentru creşterea companiei, dezvoltarea de noi feature-uri tech şi scalarea pe noi pieţe din ECE şi Europa de Vest. Provocările jobului de zi cu zi al lui Bogdan Nicoară sunt aşadar foarte mari. Este responsabil de colegii lui, de joburile lor, de produsul pe care îl pun în piaţă, de relaţia cu investitorii şi return, de a duce businessul la următorul nivel. „Este o presiune continuă: suntem într-un start-up tech high-growth, ne susţin trei fonduri VC (venture capital – n. red.) din România, Franţa şi UK şi 19 angels care şi-au pus banii şi încrederea în noi. Este responsabilitatea mea să îmbin toate resursele pe care le avem într-o formulă magică pentru a crea un business de succes.” Bright Spaces este, după cum spune chiar Bogdan Nicoară, cea mai mare realizare profesională a lui. A creat o companie cu clienţi internaţionali, cu aproape 30 de oameni în echipă, cu 1,7 milioane de euro investiţie, cu un produs care poate să rescrie o bună bucată din procesele tradiţionale din real estate şi cu potenţialul de a deveni un jucător global.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO