Eveniment

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Cristian Coman să conducă peste 140 de project manageri, software developeri, software architects, QA testeri pentru Emag

Cristian Coman, Plat & Tech Director Operations, eMAG: „Cred că este adevărat că pe măsură ce înţelegem mai multe, ne dăm seama cât de puţin ştim. Avem astfel datoria să nu stăm pe loc şi să devenim versiuni ale noastre mai bune. Cheia este să găseşti combinaţia potrivită pentru tine între lucrurile la care eşti bun şi lucrurile care îţi fac plăcere, iar asta nu se întâmplă stând pe canapea, ci experimentând.”

Autor: Ioana Matei

25.04.2022, 14:30 270

Cristian Coman s-a ghidat mereu, în viaţă şi carieră, după principiul că, pe măsură ce înţelegem mai multe, realizăm cât de puţin ştim, de fapt. Căutând mereu între lucrurile la care este bun şi cele care îi fac plăcere, a ajuns la un echilibru în rolul din care îmbină abilităţile sale de programator, cu experienţa de manager în IT -  cel prin care se asigură de dezvoltarea şi funcţionarea produselor software ce susţin toate operaţiunile eMAG.

 

Mediul de business actual înseamnă viteză, flexibilitate, inovaţie, cu atât mai mult în industria de e-commerce. Ca să poţi ţine pasul cu acest dinamism trebuie să îţi adaptezi constant abilităţile sau să descoperi unele noi. Dacă reuşeşti asta, ţi se deschid şi alte oportunităţi pe care altfel nu le-ai fi conştientizat sau prevăzut”, spune Cristian Coman, pentru care învăţarea continuă a devenit sinonimă cu succesul profesional. El este în prezent Plat & Tech Director Operations al eMAG, rol din care coordonează echipele de tehnologie responsabile de dezvoltarea şi de mentenanţa produselor software ce susţin operaţiunile retailerului online.

Echipa sa are peste 140 de membri, cu diferite roluri (project manageri, product owneri, developeri, software arhitecţi sau QA testeri). Ei lucrează alături de departamentele din business pentru a oferi servicii cât mai bune şi fiabile clienţilor lor. Spre exemplu, printre procesele care sunt realizate cu ajutorul acestor produse software se numără cele de comenzi, operaţiuni logistice din depozite, livrări sau retururi. Bugetul gestionat de el din acest rol este de peste 32 de milioane de lei pe an. 

Cum a ajuns aici? Cristian Coman povesteşte că a avut mereu o înclinaţie puternică spre zona ştiinţelor exacte, motiv pentru care a ales şi un liceu tehnic, Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, unde a urmat profilul de informatică.

„Informatica era ceva destul de nou în România la acel moment (1998-2002), dar m-a ajutat în a dobândi o gândire structurată/algoritmică şi atunci am pus bazele mai multor cunoştinţe care mi-au fost de folos apoi pe parcurs”, îşi aminteşte el.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO