Eveniment

Business MAGAZIN. Glovo a ajuns în 2021 să tranzacţioneze comenzi de 240 mil. euro, iar obiectivul lui Victor Răcariu, care la doar 34 de ani conduce operaţiunile regionale, este de a ajunge la 1 mld. euro

Victor Răcariu: „În anul 2021, am ajuns să tranzacţionăm prin Glovo o valoare de 240 de milioane de euro, iar pentru anul 2022 ne propunem să ajungem la peste 500 de milioane de euro. Îmi doresc să ajungem la o valoare tranzacţionată de 1 miliard de euro în 2023, în regiunea pe care o conduc.”

Autor: Andra Stroe

03.04.2022, 13:00 254

La doar 34 de ani, Victor Răcariu conduce operaţiunile regionale ale unuia dintre cei mai importanţi jucători europeni din piaţa serviciilor de livrări rapide, un job total diferit de meseria de doctor, la care visa când era mic. Ce ambiţii şi-a setat pentru acest an?

În anul 2021, am ajuns să tranzacţionăm prin Glovo o valoare de 240 de milioane de euro, iar pentru anul 2022 ne propunem să ajungem la peste 500 de milioane de euro”, conturează executivul, care deţine funcţia de regional general manager Glovo pentru Europa de Sud-Est, obiectivele acestui an, în cifre. Pe viitor, el spune că se va focusa în continuare pe planurile de extindere ale companiei. „Ne dorim tare să fim prezenţi în cât mai multe oraşe din România. În acest moment, Glovo oferă servicii de livrare rapidă în peste 50 de oraşe din ţară, printre care se numără Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Craiova, Iaşi, Sibiu, dar şi multe altele.

Ne dorim să continuăm să adăugăm noi oraşe în aplicaţie, chiar şi oraşe de dimensiuni mai mici (15.000 locuitori) şi sperăm ca până la finele anului 2022 să ajungem la un număr de 80.” Executivul este absolvent al Academiei Tehnice Militare din Bucureşti şi deţine totodată o diplomă în Disruptive Strategy, obţinută din partea Harvard Business School Online. El s-a alăturat echipei Glovo în urmă cu circa patru ani, pe poziţia de general manager România.

Vedeţi emisiunea ”Viaţa ta e un business” cu Victor Răcariu de la Aleph Business 

Anterior, a activat în cadrul Fashion Days şi eMag, unde a ocupat mai multe roluri, printre care cel de CIO (chief information officer) şi CPO (chief product officer). Pentru Victor Răcariu, anul 2021 a adus mai multe lecţii, însă cele mai importante spune că au fost legate de echipă şi importanţa acesteia în asigurarea unor procese extrem de complexe, cum ar fi migrarea în şapte ţări unde Glovo este prezent. „Anul trecut, în luna mai, am anunţat achiziţia businessului Delivery Hero din regiunea Sud-Est a Europei, lucru care a însemnat pentru noi nouă luni de migrări de business şi integrări de echipe, oportunitate care mi-a permis să fiu parte dintr-un proces meticulos şi laborios şi să deprind noi cunoştinţe şi o experienţă care în mod clar ne va ajuta pe viitor.”

Ca rezoluţie pentru anul în curs, din punct de vedere profesional executivul îşi doreşte să poată duce povestea Glovo mai departe şi să ajungă, în 2023, la o valoare tranzacţionată de un miliard de euro în regiunea pe care o conduce. „Din punct de vedere personal, îmi doresc să am mai mult timp pentru mine şi pasiunile mele.” 

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO