Eveniment

Business MAGAZIN. A lăsat o carieră internaţională în domeniul modelingului pentru a pune bazele unui proiect în România, în zona de educaţie: o academie pentru copii care oferă cursuri de modeling, de actorie, de design vestimentar şi, în curând, de educaţie financiară şi juridică

Bianca Păduraru: „Noi le spuneM ce trebuie să ştie despre acest domeniu, îI pregătim, apoi îI promovăm. Atracţia academiei este modelingul dar avem şi cursuri de actorie şi UN curs de design vestimentar pentru copii, care este nou în România. La design vestimentar copiii fac propria colecţie de haine, pe care o fotografiem şi o punem pe site la vânzare, iar ei primesc o parte din bani.”

Autor: Florentina Niţu

24.07.2022, 10:47 253

A câştigat două concursuri internaţionale de frumuseţe – Miss Globe International (2013) şi Miss Turism Globe (2018) – şi a primit o ofertă pentru un proiect în televiziune în Coreea de Sud şi pentru un job într-o agenţie internaţională de modeling din China, pe care le-a refuzat. Bianca Păduraru (31 de ani) a pus însă şi bazele unui proiect în zona de educaţie în România: o academie pentru copii care oferă cursuri de modeling, de actorie, de design vestimentar şi, în curând, de educaţie financiară şi juridică.  

P Kyds Academy s-a născut în luna iulie a anului 2020, imediat după terminarea stării de urgenţă şi ridicarea celor mai importante restricţii împotriva răspândirii coronavirului. Însă, ideea afacerii se născuse cu mult timp înainte în mintea Biancăi Păduraru, câştigătoare a două concursuri internaţionale de frumuseţe, care voia să dea mai departe copiilor ceea ce a învăţat despre modeling şi nu doar. 

„Mi-am pus întrebarea «Oare, dacă îmi deschid eu o academie pentru copii?», pentru că aveam în minte structurate cursurile pe module şi am hotărât să încerc. Însă, înainte să fac o deschidere a venit din pandemia, exact începutul lunii martie. În iunie m-am gândit că copiii au nevoie de interacţiune, de socializare, că nu mai pot sta doar în casă şi am decis să deschid din iulie pentru că lucrurile se mai relaxaseră puţin. Am avut mare grijă la distanţarea socială, am gândit grupe cu mai puţini copii şi mi-am imaginat că o să vină foarte mulţi copiii la deschidere, dar părinţii erau reticenţi să nu se îmbolnăvească şi deşi eu credeau că va fi ceva grandios, au venit 7 copii”, îşi aminteşte Biancăi Păduraru, fondatoarea MP Kyds Academy.

A investit, la început, câteva mii de euro în business, din fonduri proprii, visând că va fi un business de succes. A început cu cursuri de modeling, care sunt, de altfel, atracţia academiei, apoi a continuat cu cele de design vestimentar, actorie şi engleză. În primele două luni au venit puţini copii şi lua în calcul să ia „o pauză” de la antreprenoriat, în trecut mai având şi alte afaceri în care lucrurile nu au mers ca pe roate. Însă, după trei luni de activitate, au început să vină foarte mulţi copii. „În ianuarie 2021 academia se susţinea, dar eu mergeam în mai multe oraşe din ţară şi făceam asta săptămânal.

Mă trezeam de dimineaţă, inclusiv duminica, şi plecam cam pe la 7:00 de acasă şi mă întorceam târziu sau după câteva zile. La un moment dat am zis că nu o să mai pot să fac asta şi voi rămâne doar în Bucureşti. Chiar şi acum sunt copii din alte oraşe care vin săptămânal la Bucureşti pentru cursuri”, povesteşte Bianca Păduraru. În prezent, academia oferă cursuri în Bucureşti şi în Iaşi, oraşul natal al Biancăi Păduraru. Ea a mai avut sedii şi în Oradea şi Buzău, dar le-a închis din cauza lipsei timpului pentru a verifica îndeaproape activitatea, căci, susţine Bianca Păduraru, îşi doreşte să ofere servicii de calitate, iar profesorii cu care colaborează sunt pasionaţi de ceea ce fac, predau cu drag şi le plac copiii. Astfel, variază şi vârsta copiilor, de la 4 la 17 ani, iar numărul mediu de copii care vin la cursuri într-o lună este de 40-50, dar antreprenoarea îşi doreşte să ajungă în curând la un număr de ordinul sutelor.

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO