Eveniment

Business MAGAZIN. Cine este Rüdiger Dany, noul CEO al NEPI, cel mai mare proprietar de mall-uri din România: Tatăl meu este retailer, puteam sta în Germania în afacerea de familie, dar am vrut să fac altceva, am vrut să călătoresc, să văd lumea

Business MAGAZIN. Cine este Rüdiger Dany, noul CEO al...

Autor: Ştefan Stan

24.07.2022, 16:00 525

Rüdiger Dany a fost numit la cârma companiei în februarie 2022, fiind promovat din rolul de COO. El a povestit, într-un interviu acordat pentru Business MAGAZIN, că motivul care a stat la baza alegerii acestui domeniu pentru a-şi construi o carieră este că iubeşte retailul. „Cred că e cel mai captivant loc în care poţi fi, pentru că se schimbă permanent. Ştiu că generaţiile noi sunt foarte încântate de digitalizare şi de tot ce are de-a face cu asta şi înţeleg asta. Dar când mă uit la retail, în combinaţie cu real estate-ul, cred că e foarte captivant. Retailul s-a schimbat de-a lungul ultimelor secole, s-a reinventat, nu a rămas pe loc. Şi asta pentru că modul nostru de viaţă, comportamentul de consum se schimbă permanent.”

De altfel, retailul, spune el, e „o chestiune de familie”. „Tatăl meu era retailer. Am fost şi eu retailer la rândul meu timp de 15 ani, am stat de partea cealaltă a mesei, aşa că, atunci când vorbesc cu retailerii, am o înţelegere foarte bună pentru că am fost şi eu acolo.” Experienţa în retail şi-a construit-o prin prisma unui business de familie pe care l-a condus alături de fratele său, căruia i-a şi vândut, într-un final, acţiunile. „Am pornit mici şi compania a crescut. În Germania devenisem un retailer regional cu şase magazine în acel moment, dar m-am gândit că lumea mi-ar putea oferi mai mult decât să stau în acea regiune. Am vrut să fac altceva. Am vrut să călătoresc, să văd lumea.” ECE a fost prima companie internaţională în care a lucrat, începând cu 2003, după ce a renunţat la antreprenoriat. „A fost amuzant, veneam din retail, nu aveam o experienţă atât de vastă în imobiliare, şi ECE m-a chemat să mă alătur boardului, aşa că mi-am spus că aş putea să învăţ ceva nou, zona de real estate, şi aşa am ajuns în retail real estate.” De-a lungul anilor a lucrat şi în alte companii din industrie, printre care Atrium şi Multi Corporation.

Pe parcursul carierei a activat pe mai multe pieţe europene, inclusiv Germania, Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Grecia, Turcia, Lituania, Serbia şi România, şi a locuit în mai multe dintre acestea, dar şi în Spania, ţara în care a ales acum să se stabilească a doua oară, fiind favorita lui şi a familiei.Pe parcursul celor peste 30 de ani de carieră susţine că a făcut nenumărate greşeli – „lista e nesfârşită”, dar consideră că nu e important numărul lor, pentru că toţi le facem. „Important e ce rămâne când tragi linie. Pentru că faci greşeli dar ai şi succese. Şi luând în calcul unde sunt acum, aş zice că nu m-am descurcat prea rău.”

Una dintre cele mai valoroase lecţii învăţate, sau mai bine zis concluzii pe care le-a tras de-a lungul timpului, lucrând atât pentru propriul business, cât şi pentru companii private sau listate la Bursă, e că ar crede mai degrabă în oameni decât în bani. „Oamenii fac diferenţa. Dacă ai o mulţime de bani dar nu ai oamenii potriviţi alături, asta nu te ajută.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO