Eveniment

„Cadou” de la RADET în Ajunul Crăciunului: Aproximativ 300 de apartamente din Capitală au rămas fără căldură. Ce spune compania

„Cadou” de la RADET în Ajunul Crăciunului:...

Autor: Florin Zafiu

24.12.2018, 12:46 76

În jur de 300 de apartamente din Capitală au rămas fără agent termic în Ajunul Crăciunului din pricina unei avarii la magistrala 2. Reprezentanţii RADET au explicat că avaria a fost remediată, iar bucureştenii ar trebui să aibă în apartamente agent termic furnizat la parametri normali în scurt timp.

Avaria la magistrala 2 a fost anunţată încă de sâmbătă. Luni, peste 30 de echipe ale furnizorului de agent termic se aflau pe teren pentru a ajuta la remedierea problemei.

"În cursul zilei de sâmbătă, a avut loc o avarie la magistrala 2, ora iniţială pentru revenirea stării de normalitate era duminică ora 24.00. În momentul de faţă, avaria este remediată în totalitate, cele 15 puncte care au fost afectate sunt în parametrii, însă punctele din aria apropiată acestor puncte termice nu sunt în parametri urmare a activităţii de reumplere a sistemului. În momentul de faţă, facem aşa numitele activităţi de reglare a sistemului din punct de vedere al parametrilor", a declarat pentru MEDIAFAX, Alexandru David Burghiu, administrator special în cadrul RADET.

Reprezentanţii RADET au precizat că se fac eforturi susţinute astfel încât bucureştenii să beneficieze din nou de căldură în jurul amiezii.

"Oricum este o chestiune de timp, nu mai implică reparaţii, intervenţii, este vorba doar de servicii de reglaj. Toţi angajaţii sunt la punctele termice şi fac aceste operaţiuni. Sunt undeva la 300 de imobile care nu sunt în parametri, oricum în unele dintre ele situaţia se îmbunătăţeşte", a mai declarat reprezentantul RADET.

Magistrala 2 face obiectul unui proiect de reabilitare printr-un proiect al Primăriei Capitalei.

"Un mesaj către toată lumea, aceste avarii se datorează vechimii acestei conducte, are 52 de ani vechime, durata de viaţă era de 25 de ani. În momentul de faţă, avem şi o veste bună, această magistrală face parte din obiectul unui contract între Primăria Capitalei şi Compania Municipală Energetica, este finalizată inclusiv proiectarea pentru acest tronson şi în primăvară se va intra. Există trei magistrale în municipiul bucureşti, tot sistemul este depăşit ca şi durată de viaţă, nu căutăm vinovaţi nu căutăm să ne scuzăm, facem ceea ce este de făcut, nu este târziu , sistemul va fi salvat, sub nicio formă nu se va ajunge vreodată la sistarea energiei termice şi a apei calde, dar există aceste sincope, vă daţi seama nu este o situaţie plăcută nici pentru bucureşteni nici pentru noi mai ales în Ajunul Crăciunului să avem parte de aşa ceva", a declarat Alexandru David Burghiu.

Sâmbătă RADET a anunţat producerea unei avarii survenite la Magistrala 2, respectiv perimetrul descris de arterele: Bulevardul Energeticienilor, Bulevardul Fizicienilor, Calea Vitan, Şoseaua Mihai Bravu (parţial) şi strada Nicolae Pascu, fiind afectată furnizarea apei calde şi a încălzirii în anumite zone din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei. Astfel, au fost oprite 15 puncte termice din sectorul 3, care au întrerupt furnizarea apei calde şi a încălzirii pentru 278 de blocuri. Din cauza acestei avarii, RADET a anunţat funcţionarea sub parametrii normali pentru aproximativ 30 de puncte termice din cartierele Colentina şi Pantelimon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO