Eveniment

Calculul guvernului: costul administrativ al birocraţiei, 2 mld. euro

Calculul guvernului: costul administrativ al...

Autor: Mediafax

04.02.2016, 00:00 148

Guvernul urmăreşte eliminarea unor documente din relaţia administraţiei cu persoanele fizice şi juridice, considerând că povara birocraţiei este uriaşă. „Este primul pas din strategia aceasta care a primit numele de lucru «comisia de tăiat hârtii».

Este numele cu care operăm în guvern şi încercăm să transformăm comisia aceasta într-una efectiv de tăiat hârtii. Avem un cost de aproximativ 2 miliarde, care pare a fi cost birocratic efectiv“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al guvernului Dan Suciu.

Potrivit acestuia, guvernul lucrează pentru debirocratizarea administraţiei prin înfiinţarea unor aşa-zise „comisii de tăiat hârtie“", la nivelul ministerelor, Executivul dorind eliminarea unor documente, autorizaţii şi avize din relaţia românilor cu autorităţile.

„În urma şedinţei trecute de guvern s-au stabilit comisii la nivelul ministerelor care va trebui în perioada imediat următoare să facă o evaluare a avizelor care pot fi eliminate rapid şi fără să afecteze procesul decizional“, a declarat Suciu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO