Eveniment

Călin Ile, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere din România: Următoarele şase luni vor fi dramatice pentru industria ospitalităţii, operatorii au trimis oameni acasă şi vom vedea hoteluri închise

Călin Ile, preşedinte Federaţia Industriei Hoteliere...

Autor: Miruna Diaconu

09.11.2020, 12:03 611

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, spune că următoarele şase luni vor fi foarte grele pentru industria ospitalităţii, astfel că mulţi operatori economici din acest sector au fost nevoiţi să trimită angajaţi în şomaj, iar numărul falimentelor din această industrie va creşte considerabil în perioada următoare.

“Dacă în luna martie, 88% dintre hoteluri erau închise, în aprilie erau 73%, de ce credem că în următoarele şase luni vom avea o situaţie diferită? Circa 70-80% dintre hoteluri nu vor ţin deschis, sunt şase luni dramatice pentru industria ospitalităţii, mă refer la această perioadă pentru că datorită căldurii şi poate a unui vaccin ne vom reveni. Totuşi, operatorii economic ai trimis deja oamenii acasă şi veţi vedea hoteluri închise, vom vedea multe insolvenţe şi falimente, fără ajutor din partea statului, vom pune cruce pe tot progresul pe care l-am făcut în ultimii ani în această industrie”, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, într-o conferinţă de presă organizată de către Alianţa pentru Turism.

La nivelul industriei ospitalităţii pierderile se ridică la circa 3 miliarde euro, iar o treime din aceste pierderi vin din partea hotelieră. Totodată, Călin Ile este de părere că ajutorul oferit de către guvern este insuficient pentru a putea salva industria ospitalităţii, astfel că e nevoie de măsuri concrete şi rapide pentru a putea salva cât mai mulţi operatori economici, cât şi locuri de muncă, din această industrie.

“Suntem într-o situaţie fără ieşire, stăm să ne gândim dacă putem ieşi din această criză de unii singuri, iar răspunsul estu nu, nu putem trece de unii singuri, de aceea singura variantă este să primim sprijin din partea autorităţilor”, adaugă Călin Ile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO