Eveniment

Călin Popescu-Tăriceanu a discutat cu reprezentanţii Vodafone despre impactul OUG 114 şi tehnologia 5G

Călin Popescu-Tăriceanu a discutat cu reprezentanţii...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

05.03.2019, 18:42 117

Călin Popescu Tăriceanu a avut, marţi, o întâlnire la Parlament cu reprezentanţii Vodafone, cu care a vorbit despre implicaţiile prevederilor OUG 114 asupra comunicaţiilor de date şi asupra pieţei telefoniei. Discuţii au vizat şi tehnologia 5G.

„Am avut o întâlnire cu Vodafone cu care am avut discuţii asupra prevederile OUG 114 şi implicaţiile pe care le are în piaţa de telefonie şi la comunicaţii de date. În România urmează să trecem la tehnologia 5G. Aprecierile specialiştilor în domeniu arată că România beneficiază de o infrastructură bine pusă la punct în 4G. Există clar intenţia operatorilor de telefonie şi voi primi şi eu şi Guvernul un document din partea lor care să rezume problemele pe care le au şi vor face referire şi la concursul pentru acordarea licenţelor 5G în acest an”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Tot marţi preşedintele Senatului a avut o întrevedere şi cu reprezentanţii acţionarilor celor şapte companii de administrare a fondurilor de pensii private obligatorii din România. Ulterior, acesta a declarat că i-a asigurat pe aceştia că nu poate fi vorba despre desfiinţarea Pilonului II de pensii, însă măsurile din OUG 114 în acest domeniu au fost necesare.

Despre tehnologia 5G, ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că intenţia este de a exista licitaţia pentru 5G la sfârşitul anului 2019, iar neînţelegerile cu unii jucători pe piaţă cu privire la OUG 114 pot fi rezolvate prin negocieri: „nu e arhitectură fiscală perfectă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO