Eveniment

Camera de Comerţ Româno-Germană a deschis un portal web pentru lansarea în afaceri pe piaţa germană

Camera de Comerţ Româno-Germană a deschis un portal...

Autor: Dan Straut, Mediafax

12.09.2017, 15:33 620

„În ultima vreme tot mai multe companii germane sunt în căutare de furnizori români de produse şi servicii. Portalul Furnizorilor oferă companiilor din România, care doresc să îşi extindă afacerea în Germania, ocazia de a-şi găsi parteneri de distribuţie, clienţi finali sau de a stabili noi relaţii de afaceri pe piaţa germană”, se arată într-un comunicat al AHK România.

Portalul este unicul instrument de acest fel din România, luând în considerare atât formatul de prezentare cât şi modelul de promovare a acestuia pe piaţa germană. Promovarea are loc prin informări directe trimise către companii germane care şi-au manifestat interesul de a-şi găsi parteneri pe piaţa din România, prin intermediul multiplicatorilor AHK România - de la camere de comerţ locale din Germania până la asociaţii de profil – şi, de asemenea, cu ocazia tuturor evenimentelor la care AHK România va fi reprezentată, precizează organizaţia.

Companiile membre ale AHK România beneficiază gratuit de pachetul Business. „Acest portal al furnizorilor se adresează exclusiv companiilor care doresc să îşi promoveze produsele/serviciile pe piaţa din Germania. Pentru detalii cu privire la condiţiile de înscriere în portal, furnizorii pot accesa www.marketplaceromania.ro”, se mai arată în comunicat.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de Comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în septembrie 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme membre. Prin serviciile pe care le oferă şi evenimentele pe care organizează, AHK România susţine firmele germane la intrarea lor pe piaţa românească şi, în egală măsură, este un partener pentru companiile româneşti interesate de piaţa germană. AHK România se implică activ în implementarea sistemului de învăţământ dual după model german şi oferă o platformă GreenTech şi o Curte de Arbitraj proprie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO