Eveniment

Camera de Comerţ Româno-Germană pledează pentru modelul Kurzarbeit: „Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri şi angajaţii să nu piardă contactul cu locul de muncă“

Dragoş Anastasiu, preşedintele AHK România: Suntem în conti­nuare deschişi la dialog şi dorim să ne implicăm în definitivarea ca­drului legal, alături de partenerii sociali.

Dragoş Anastasiu, preşedintele AHK România: Suntem în conti­nuare deschişi la dialog şi dorim să ne implicăm în definitivarea ca­drului legal, alături de partenerii sociali.

Autor: Ramona Cornea

24.06.2020, 09:00 340

Mediul de afaceri româno-german, reprezentat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) reacţionează la declaraţiile făcute de ministrul muncii Violeta Alexandru şi de premierul Ludovic Orban cu privire la implementarea modelului de muncă flexibil Kurzarbeit pe piaţa locală a muncii.

Astfel, AHK România afirmă că susţine şi încurajează in­tenţia Guvernului de a implementa modelul Kurzarbeit, consi­derând că este „o măsură de susţinere a economiei absolut necesară în această perioadă, pen­tru a putea trece cu bine prin criza actuală“. „Mai ales acum este important să nu se ajungă la concedieri şi angajaţii nu piardă contactul cu locul de muncă“, spune Dra­goş Anastasiu, preşedintele AHK România. „Suntem în conti­nuare deschişi la dialog şi dorim să ne implicăm în definitivarea ca­drului legal, alături de partenerii sociali. Pentru că fără încrederea între partenerii sociali acest meca­nism nu poate să funcţioneze. Stăm aşadar la dispoziţia gu­ver­nului pentru a formula constructiv şi a finaliza textul de lege pentru implementarea rapidă a sistemului «Kurzarbeit» în România“, au mai spus reprezentanţii AHK România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO