Eveniment

Camera Deputaţilor a adoptat legea privind obligativitatea criteriului verde la licitaţii. Marcel Ciolacu spune aceasta că va da o şansă în plus companiilor româneşti

Camera Deputaţilor a adoptat legea privind...

Autor: Cosmin Pirv

14.03.2022, 20:40 509

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că în Camera Deputaţilor a fost adoptată luni legea privind obligativitatea criteriului verde la licitaţii, care va da o şansă în plus firmelor româneşti de a participa cu succes la licitaţiile publice ale statului.

„Mă bucur că am reuşit astăzi să trecem de Camera Deputaţilor- cameră decizională, legea prin care instituim obligativitatea criteriului verde la licitaţii, după model european, prin care susţinem capitalul românesc, şi implicit comunităţile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a scris luni seara pe Facebook Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, legea iniţiată de PSD va da o şansă în plus firmelor româneşti de a participa cu succes la licitaţiile publice ale statului.

„Astfel, în evaluarea ofertelor la licitaţii vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, ca urmare a unui traseu de transport cât mai scurt. Pe scurt: cu cât eşti mai aproape cu marfa de destinaţie cu atât eşti mai avantajat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El susţine că această lege a fost iniţiată în urma întâlnirilor cu reprezentanţii mediului de afaceri, care i-au spus cum în Germania, de exemplu, un producător din Munchen este în mod clar mai avantajat la licitaţie decât unul român pentru că primeşte punctajul maxim pentru „criteriul verde”.

Ciolacu susţine că firmele româneşti au nevoie de o susţinere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO